כדי לשמור על רמת בטיחות בנסיעה, כדי לשמור על אריכות חייו של הרכב ובמיוחד, כדי לחסוך בתיקונים מיותרים ועלויות כספיות, מומלץ לבצע טיפולי אחזקה תקופתיים כפי שמוגדרים על ידי היצרן יונדאי. לצד הטיפול התקופתי שנעשה במוסך, יש גם פעולות של אחזקה ובמיוחד פעולות בדיקה שיש לבצע ברכב באופן עצמאי על ידי בעל הרכב.
5 המלצות לתחזוקה וטיפול של רכב יונדאי
1. הכירו את ספר הרכב של היונדאי שלכם. בזמנכם הפנוי, עיינו בהנחיות העוסקות בתחזוקה וטיפול ברכב.
לרוב מוקדש לנושא פרק שלם בספר הרכב, המסביר מה יש לעשות ברמת הטיפול התקופתי, אך גם מסביר על טיפולים ופעולות שוטפות שיכולות להיעשות על ידי בעל הרכב. כמו: בדיקת מצב להבי המגבים, בדיקה ניקיון של המצבר, לחצי אוויר בצמיגים, ערנות לשינויים בהתנהגות הרכב ועוד.
2. בסיום כל טיפול תקופתי, וודאו כי המוסך המטפל ממלא את תיאור הטיפול, תאריך, רישום ק”מ וחתימה בספר הטיפולים. המידע הזה חשוב מאד במידה ויש בעיות ברכב ותרצו להפעיל אחריות, לעיתים זה נדרש גם עבור חברת ביטוח וכמובן, במידה ותמכרו את הרכב זה יעזור לכם מול קונה פוטנציאלי להציג רכב מתוחזק.
3. מומלץ לבצע את הטיפולים באותו מוסך, כך שיכירו אתכם, יכירו את הרכב ותהייה המשכיות ורציפות של טיפול.
4. וודאו מראש מול המוסך מה הטיפול המתוכנן? כמה הוא צפוי לעלות, כל עוד הוא מתבצע בהתאם לתוכנית היצרן?
בקשו מראש כי במידה והמוסך מגלה בעיות אחרות ברכב במהלך הטיפול והבדיקה התקופתית, יש לעדכן אתכם ולבקש את הסכמתכם לביצוע תיקון והחלפה.
הערה! יש בעלי רכבים המבקשים לראות את החלקים שהוחלפו בכדי לוודא שאכן בוצעה החלפה במהלך הטיפול. אולם, אם אתם במוסך קבוע כנראה שאתם סומכים על המוסכניק שלכם.
5. בתוך תקופת האחריות מומלץ להיצמד לחלפים מקוריים של היצרן בכדי לשמור על תוקף תקופת האחריות.
במקרים של טיפולים לאחר סיום תקופת האחריות ניתן לבחון שימוש בחלקי חילוף שאינם של היצרן שעלותם בדרך כלל נמוכה יותר. מומלץ, להתייעץ בעניין הזה עם המוסכניק שלכם שידע להסביר על המשמעויות וימליץ על דרך הפעולה הנכונה, במיוחד, מכיוון שבעניין זה, יש שונות גבוה בין סוגי רכבים ודגמים.
לסיום
אם אתם מחפשים מקום בטוח ואמין לטיפול ביונדאי שלכם, נסו את מוסך דני סמרלי, מוסך מורשה יונדאי, מוסך מקצועי הפועל באווירה משפחתית אישית, שבה הרכב שלכם ואתם מצטרפים למשפחה.